Formandsberetning 2019 / 2020

Formandsberetning 2019 / 2020

Først velkommen til alle fremmødte, ja det ville jeg have startet med!

Nu bliver det et virtuelt velkommen til alle der er logget ind.

Foreningen har et stabilt medlemstal. Opbakningen er stor og vi kan mærke den lige nu. Vi fik mange tilkendegivelser på den alternative måde at afholde generalforsamling på. Alle meget positive og støttende til foreningen og bestyrelsen.

Det skyldes loyale medlemmer, og det er en sand fornøjelse at være formand for sådan en forening.

Så tak for jeres støtte.

Foreningslivet er lige nu under pres, men jeg kan mærke at det bobler alle vegne, alle ønsker snart at vi kan mødes igen og samles over god whisky og gense gamle bekendte.

Det er også noget specielt at vi har måtte aflyse en smagning, det gør vi ikke frivilligt. Så vi tager snart revanche til September.

Regnskabet ser godt ud med en lille fremgang. Den kommer primært grundet den alternative generalforsamling, og dermed færre omkostninger. Minder mig om at I skal huske at betale kontingent. Det vil ubeskåret går til kommende smagninger.

En anden udfordring vi vil få i 2021 er Brexit. Det vil som det ser ud lige, betyde mere besvær med at få dråber hjem fra Skotland, samt mere besvær når vi skal over og besøge destillerier. Vi får se hvordan det ender. Det kan betyde højere omkostninger

Så den sædvanlige tak til Michael for god support til foreningen, og orden på finanserne. En fornøjelse at arbejde sammen med. Igen!

Vi har delt opgaverne lidt mere i år, og dermed også ansvaret for smagningerne. Det har givet en større variation på flasker og en god dynamik i bestyrelsen. Selv Michael har bidraget ved vores mad / whisky arrangement, en rigtig god oplevelse. Nu vi taler om mad / whisky i Februar måned ser det ud til at være en tradition nu. Vi er meget glade for opbakningen, og ser frem til arrangementet hvert år. Stor tak til de fremmødte, stor hygge og dejligt at se koner kærester deltage på den mest positive måde. Det giver lidt ekstra til stemningen.

Vi har en meget stabil bestyrelse, dog har Thorbjørn valgt at træde tilbage, og bestyrelsen har foreslået Kim Koch som nyt medlem.

 

Årets smagninger:

20-9

Tema for dagens smagning, Irsk Potstill whsiky.

Vi Smagte lidt på Irland. Det var en god oplevelse, men konklusionen var generelt at de endnu ikke når de Skotske destillerier. De arbejder på sagen og måske skal vi prøve igen om et par år?

Hyggeligt var det.

 

08-11

Dagens tema er Ung op imod gammel, fra samme destilleri.

Vi har fundet 8 flasker hvor de parvis er fra samme destilleri.

Den ene er ung (6-9 år) og den anden er ældre (18-28 år).

Vi skal smage hvor stor forskel alderen gør sig. Det gør den, men man må give at de nye flasker har meget karakter, og forskellen er ikke lige så stor som den var engang.

Flasker vi smagte:

Glenrothes 6 year old 2013

Glenrothes 26 year old 1990

Port Askaig 8 year old

Port Askaig 28 year old

Speyburn 8 year old 2008

Speyburn 18 year old

Tobermory 9 year old 2008

Tobermory 20 year old 1995

21-2

Dagens tema er Kasserens overraskelser …

Ud over god mad og hyggeligt samvær skal vi smage god whisky og et par andre lækkerier …

I vil få serveret mindst 10 flasker, hvoraf den ene – til desserten – vil være en blind-smagning.

En superhyggelig aften, hvor snakken gik, og den samlede oplevelse var i centrum. Igen havde vores kasserer overgået sig selv og der var en del eksotiske oplevelser. Det var stort set den samlede samling fra Games of Thrones.

 

17-4

Tema Ø’erne

Desværre aflyst grundet forsamlingsforbud, på mere end ti personer.

Årets program ser ud som følger:

Datoer for næste sæson er:

  1. september 2020, Dansk Whisky
  2. november 2020, Fadandel / uafhængige aftappere
  3. februar 2021 – Spisning / Whisky
  4. april 2020 – Grand tasting, Tema åbent lige nu

Maj 2020 – Generalforsamling

I 2019/20 kunne I medbringe en gæst til vores smagning til samme pris som medlemmer. Dog max en gang for samme gæst, herefter vil de forhåbentligt gerne deltage i foreningen. Det fortsætter vi med i 2020/21 da vi kan se at det har haft stor virkning.

Tak for god ro og orden, og ser frem til et fantastisk år 2020 / 2021.

Foreningen længe leve.