Bestyrelses beretning 17/18

Først velkommen til alle fremmødte.

Foreningen har haft et stille år, men med en større tilgang af nye medlemmer. Vi har sagt velkommen til 11 nye medlemmer, og mistet lidt i den anden ende, men stadig en større fremgang.

Det skyldes dels gamle loyale medlemmer der har inviteret venner med. dels almindelig von hearsagen. Uanset hvordan de er kommet så skal der lyde et stort velkommen, og håber at se jer til mange smagning fremover.

Regnskabet ser godt ud med en lille fremgang, vi sparer op til vores årstal´s smagning, så næste regnskabsår regner vi med at komme ned på en normal kassebeholdning igen. Så tak for jeres støtte, vi betaler igen med store smagninger i 2018/2019.

Så den sædvanlige tak til Michael for god support til foreningen, og orden på finanserne. En fornøjelse at arbejde sammen med. Igen!

Vi har delt opgaverne lidt mere i år, og dermed også ansvaret for smagningerne. Det har givet en større variation på flasker og en god dynamik i bestyrelsen. Selv Michael har bedraget ved vores mad / whisky arrangement, en rigtig god oplevelse. Nu vi taler om mad whisky i Februar måned ser det ud til at være en tradition nu. Vi er meget glade for opbakningen, og ser frem til arrangementet hvert år. Stor tak til de fremmødte, stor hygge og dejligt at se koner kærester deltage på mest positive måde. Det giver lidt ekstra til stemningen.

Desværre har ikke alle deltaget i møderne, grundet skiftende arbejdstider og ny i familien. Derfor ønsker James at forlade bestyrelsen, vi have fyldt en ekstra plads ud.

Desuden er Thorbjørn og undertegnet på valg.

Vi har haft følgende smagninger i år:

September – Uafhængige aftappere
Det var en rigtig god oplevelse. Formålet med smagning var at afprøve hvordan de uafhængige aftapninger var i forhold til de kendte fra destillerierne. Vi må konstaterer at de laver rigtig god whisky.

November – Røget Ø-hop
Formålet med smagningen var at komme lidt rundt i Skotland og samtidigt få en undskyldning for at servere ” lidt ” røg. Der kommer så mange nye aftapninger, at dette vil vi kunne gøre en gang om året hvis det skulle være! Smagningen gav en rigtig god stemning, og et par salige ansigter. Der var bestemt heller ikke en dårlig samling flasker.

Marts – Smagning og Spisning
Her afholdte vi så den efterhånden traditionelle whisky / mad aften:
Menuen var:
Forret: Røget andebryst
Hovedret: Wienerschnitzel mit ganzen molevitten
Dessert: Nøddekurv med is og frugter
SB&I’s klubhus lavede maden og stillede gode lokaler og en fremragende service til rådighed.
Vi havde valgte uafhængige aftappere og lidt uden for vores normale comfort zone. Vi havde en rigtig hyggelig aften, og en god oplevelse.

April – Flora & Fauna
Vi skulle have haft vores årstalssmagning, men…… vi missede et par af de vigtige flasker fra 40’erne og 50’erne. Det er dyre sager og tålmodighed er en dyd…… som vi totalt mangler!

Vi var derfor nødt til at ændre lidt på programmet. Vi valgte at lave en Flora & Fauna smagning. Vi har tidligere haft en smagning af Rare Malts, Flora & Fauna er erstatningen. Ved at smage ved samme styrke og alder fra 10 – 16 år skulle de forskellige smagsnuancer fra de forskellige destillerier komme frem.

Det gjorde de, men må indrømme at de var gode, men meget ens.

Diageo’s Flora and Fauna range showcases its lesser-known distilleries, giving both fans and the distillery employees the chance to try the whiskies.

Vi køber 10 flasker hjem denne gang, og vi skal smage på alle 10 flasker denne gang.

 

 

Årets program ser ud som følger:

Er en blank side lige nu, men vil komme meget snart.

I 2017/18 kunne I medbringe en gæst til vores smagning til samme pris som medlemmer. Dog max en gang for samme gæst, herefter vil de forhåbentligt gerne deltage i foreningen. Det fortsætter vi med i 2018/19 da vi kan se at det har haft stor virkning.

Tak for god ro og orden, og ser frem til et fantastisk år 2018 / 2019. Forhåbentligt med en tur til Skotland, god og hyggelige smagninger.

Foreningen længe leve.