Bestyrelsens beretning 13/14

Først velkommen til alle fremmødte.

Vi har haft et fantastisk år …. Igen. Dette år intet mindre end vores 10 års jubilæum.

Så først og fremmest et stort tak for opbakningen igennem de sidste 10 år.
Det gav os så mulighed for at lave en jubilæumssmagning, mere om den senere.

Foreningen er lige nu i en stabil fase, med små udskiftninger i medlemsskaren.
Det ser lyst og godt ud for foreningen, så bestyrelsen vil sørge for at næserne holdes behørigt røde, med de mest spændende og eksklusive dråber vi kan grave frem.

Vores gamle og velafprøvede kassere, Michael er en stor støtte for foreningen, og bragende effektiv.

Det ses blandt andet på vores hjemmeside, og det seneste fremlagte regnskab. Michael har virkelig været et stort aktiv for foreningen, så stor tak til Michael.

Vi har haft et stabilt år i bestyrelsen. Dog kunne arbejde godt fra tid til anden kræve lidt mere end godt er, og har og vil give lidt rynker i foreningens liv.
Det betyder at vi i år siger farvel til Benny i bestyrelsen, i utide! igen grundet arbejde. Jeg vil gerne takke Benny for indsatsen igennem de seneste år, og håber vi stadig ser ham til vores smagninger.
Vi har et stabilt medlemstal igen i år, men vil gerne have lidt flere i de kommende år.

Smagningerne er stabile, og med stort set samme antal, dog med lidt forskelle på hvem der kommer.

Vores jubilæums smagning var, med citat ” den bedste vi nogensinde har deltaget i “. Det varmer! Tak for de mange glade tilbagemeldinger, det gjorde det hele værd.

Foreningens formue har ikke forandret sig meget, så vi har igen fået en fornuftig omsætning, denne gang med et mindre underskudskud. Grunden er vi har købt flere glas og de ligger på lager.
Skidt vi havde råd til det!

Vi har haft følgende smagninger i år:
September en Signatory edition smagning. En god overraskelse, med mange rigtig gode whisky’s. En rigtig god smagning af høj kvalitet.

November, En bourbon / single malt smagning, var der desværre ikke selv, men efter sigende en overraskende smagning, der viste at der rent faktisk findes gode bourbons! men også at man får mere for pengene hvis man køber singlemalts!

Februar en uafhængig imod destilleri aftapninger. Dette emne bliver aldrig udtømt, og giver altid en god diskussion om hvem der gør det bedst. Vi fik lavet en god match mellem de enkelte flasker, og igen må man overraskes over den høje kvalitet de uafhængige kan lave.

April Best of Highland’s, en smagning der viser at Highlands har lidt mere saft og kraft end Speyside, men også at der bliver færre og færre af dem! Et par stykker er gemt til vores banko lidt senere.

Årets program ser ud som følger
Den 19.sep 2013: Henrik Bachager kommer på besøg. Har har fra egen kælder fundet lidt godt til os. Se lige den liste! mon ikke også han som tidligere har en god historie leer to?
De øvrige smagninger bliver offentligjort snart. Der er vedtaget to og den tredje bliver en ” Find Holger ” blændsmagning. Vi sætter en flaske Whisky på højkant til den der kan finde en blended whisky mellem 7 malt whiskyer.

Aktiviteter i det kommende år:
Vi vil samarbejde lidt mere med forskellige om dels fade, dels specialimport af gode aftapninger.

Angående fade har det været lidt op af bakke. Vi har derfor indtil videre besluttet at samarbejde med andre foreninger der importerer / sælger fadandele. Hermed får vi mest for pengene. I hvert tilfælde lige nu.
Vi når ikke at lave en skotlandstur i år, men vi mødes vel stadig derovre?

Til sidst et trefoldigt hurra for foreningen og de mange rare mennesker der er i den, må den længe leve.
Tak for fremmødet, og hermed lægges op til vores kasserer og hans beretning.