Bestyrelsens beretning 12/13

Først velkommen til alle fremmødte.

Vi har haft et fantastisk år …. Igen. Dette år intet mindre end vores 10 års jubilæum.
Så først og fremmest et stort tak for opbakningen igennem de sidste 10 år.

Foreningen er lige nu i en stabil fase, med små udskiftninger i medlemsskaren.
Det ser lyst og godt ud for foreningen, så bestyrelsen vil sørge for at næserne holdes behørigt røde, med de mest spændende og eksklusive dråber vi kan grave frem.
Det med røde næser har intet med 1 maj at gøre, vi er 100% konflikt sky!

Vores gamle og velafprøvede kassere, Michael er en stor støtte for foreningen, og bragende effektiv.
Det ses blandt andet på vores hjemmeside, og det seneste fremlagte regnskab. Michael har virkelig været et stort aktiv for foreningen, så stor tak til Michael.

Der har været lidt slinger i bestyrelsen i år. Helt klart min skyld, nyt arbejde har taget lidt tid på højst upassende måde. Der er styr på tingene nu og det skulle vi gerne fortsætte i det kommende år. Til gengæld har resten af bestyrelsen taget mere på sig, og det er en fornøjelse, for det viser at foreningen er større end enkeltpersoner. Et stort Hurra for det!

Vi har et stabilt medlemstal igen i år, men vil gerne have lidt flere i de kommende år.
Smagningerne er stabile, og med stort set samme antal, dog med lidt forskelle på hvem der kommer.
Vores jubilæums smagning var, med citat ” den bedste vi nogensinde har deltaget i “. Det varmer! Tak for de mange glade tilbagemeldinger, det gjorde det hele værd.

Foreningens formue har ikke forandret sig meget, så vi har igen fået en fornuftig omsætning, denne gang  med et mindre underskudskud. Grunden er simpelt hen vores jubilæumssmagning. Skidt vi havde råd til det!

Vi har haft følgende smagninger i år:
Vores tur til Rothes, Speyside, var i september 2012. Vi besøg hos vores gode venner Arthur og Maureen, og besøgte på adskillige destillerier i omegnen. Vi startede turen en torsdag, fløj direkte til Aberdeen, blev afhentet i lufthavnen af Arthur. En kommentar bagfra i bussen lød, var han min elev dumpede han! Vi kom dog hele frem og rundt, samt tilbage til Aberdeen.
Vi besøgte, Glen Grant, ligger lige rundt om hjørnet fra hotellet, Glen Glassaugh nyåbent distillery, her kan man i øvrigt købe tønder!
Glen Fiddich og Straitisla et klassisk destillery ( Chivas Regal eget).
Glen Farclars destilleriet, her med en mastersmagning en af de helt store oplevelser.
Maureen sørger godt for os her menuen fra første aften:
Menuen på hotellet vil være:
Florida cocktail or prawn cocktail
Steak and Guinness pie, with vegetables or salad, chips or potatoes, gravy
Desert
Coffee
Vi arbejder på at gentage succesen til efterårsferien, uge 42. Pris forventet ca. 3.500 – 4.000 Kr. pr. person, for 4 – 5 dage, fly, ophold, transport i Skotland samt morgen/aftens middag inkluderet. Der tages forbehold for flypriser i efterårsferien, så deadline bliver snart.

September en Destiller edition smagning. Diego laver en serie af whsiky’s fra deres destillerier, der hedder destillers edition. En rigtig god smagning af høj kvalitet.

November en røgsmagning.
Ikke de sædvanlige fra Islay, men røg fra hele Skotland, og selvfølgelig sluttede vi på Islay.
En hyggelig aften, med inspiration og udvidelse af vores reference for hvor røg kommer fra.

Februar, havde vi en jorden rundt smagning. Det var interessant og absolut spændende. Konklusion, der er en grund til at vi elsker Skotsk whisky.

April vores 10 års jubilæums smagning, ” det bedste af det bedste”.
Vi smagte på Tallisker 10 år, Old pulteney 21år, Cuty Sack 25 år blend, Highland Park 30 år, Glen Farclas Family Cask 1967 + 40 år.
Brora 30år, Port Ellen8 edition 29 år, Laphroaig 25 år og til sidst den legendariske Ardbeg 77.
Et helt fantastisk program. Når jeg lukker øjnene kan jeg stadig smage nogle af disse kæmper.
Alt i øvrigt bundet sammen med hyggelige anekdoter fra vores æresmedlem, Freddy Black. Virkelig en hyggelig aften, som den bør være i vores forening, omgivet af glade medlemmer og virkelig god whisky.

Årets program ser ud som følger:

Den 20.sep 2013: Bourbon mod Singlemalt, Hvad er forskellen, kan det ikke være lige meget, når det meste Skotske whisky ender på Bourbon fade? Lad os finde ud af det!

Den 8.nov 2013. Best of Scotland, Betyder at bestyrelsen har frie hænder ?, så skal vi bare have overtalt kassereren!

Den 21.feb 2014: Campletown, alt godt fra…

April er åben indtil videre, vi skal lige have alt på plads.

Aktiviteter i det kommende år:
Indkøbe fade fra Eks. Glen Glassaough.
På denne generalforsamling skal vi diskutere hvordan vi praktisk kan gøre det, samt priser.
Når det er på plads kan vi begynde at sælge andele i tønder, typisk på 50 l, og ti andele pr, tønde.
Vi forventer at en tønde koster fra 550£ op til 750£, og omkostninger til lagring ( 5 – 7 år) og påfyldning på flasker samt skat i Skotland ca. det samme. Så hvis alt holder ca. 1.200 pr. andel, der gerne skulle give ca. 6 flasker pr. andel. Som sagt vi skal snakke om det praktiske senere.

Til sidst et trefoldigt hurra for foreningen og de mange rare mennesker der er i den, må den længe leve.

Tak for fremmødet, og hermed lægges op til vores kasserer og hans beretning.