Irsk Pot Still – 20. september 2019

Ligesom single malt i Skotland , er Whiskey med en enkelt pot stadig en af ​​de vigtigste kategorier af malt på Emerald Isle

Hvad er Whiskey med en enkelt pot?
For det første skal det fremstilles i en Pot Still , som er en type kobberkedel, der destilleres i batches . Dette er anderledes end en Coffey / industri kolonne der er en kontinuerlig destillation. Her kan man bestemme hvordan smagen vil blive ved at designe afgangen, trykket og temperaturen af destillatet.
En af de store forskelle mellem irsk pot still og single malt er, at den irske består af en blanding af både maltet og umaltet byg . Dette giver den en ganske krydret smagsprofil .
Det betegnes som enkelt, da det kun skal fremstilles ved et destilleri .
Det plejede at være nogle af de mest populære malts i verden og solgte bedre skotsk whisky på et tidspunkt . Mest grundet den blide og runde smag, der gør den let at drikke til alt, men tager den komplekse karakter fra den.

Hvor det hele begyndte?
I 1785 blev skatterne på maltet byg hævet , hvilket førte til forargelse og afsky både fra whiskydrikkere og destillatører.
Som sådan blev der skabt en whisky med en enkelt pot. Ved at tilføje umaltet byg til blandingen kunne de undgå enorme skatter .
Det, der oprindeligt kun skulle være et godt smuthul til at undgå skatter, viste sig at være temmelig heldigt.
Faktisk blev single still stadig snart den mest sælgende malt i verden ved at overhale skotsk whisky.

Tilmelding og Deltagerliste