Først velkommen til alle fremmødte.
Foreningen har et stabilt medlemstal, let stigende uden at vælte os om kuld.
Det skyldes dels gamle loyale medlemmer der har inviteret venner med. Uanset hvordan de er kommet så skal der lyde et stort velkommen, og håber at se jer til mange smagning fremover.
Regnskabet ser godt ud med en lille fremgang. Vi prøver stadig at sparer op til vores årstals smagning, og kommer hele tiden tættere på, men blev i år overhalet af Villy memorial. Det var ikke noget dårligt bytte. Årstalssmagning er stadig den enhjørning vi jagter.
Så tak for jeres støtte.
Så den sædvanlige tak til Michael for god support til foreningen, og orden på finanserne. En fornøjelse at arbejde sammen med. Igen!
Vi har delt opgaverne lidt mere i år, og dermed også ansvaret for smagningerne. Det har givet en større variation på flasker og en god dynamik i bestyrelsen. Selv Michael har bidraget ved vores mad / whisky arrangement, en rigtig god oplevelse. Nu vi taler om mad / whisky i Februar måned ser det ud til at være en tradition nu. Vi er meget glade for opbakningen, og ser frem til arrangementet hvert år. Stor tak til de fremmødte, stor hygge og dejligt at se koner kærester deltage på den mest positive måde. Det giver lidt ekstra til stemningen.
Vi har en meget stabil bestyrelse, og dermed vil jeg gerne foreslå at vi genvælger Michael og Jerry til endnu en periode.
Årets smagninger:
14-9
Tema for dagens smagning er Røg
Vi smagte røg fra Islay, Øerne og et par blends med meget røg.
En god smagning til dem der virkelig kan lide røg og sætter pris også på den mere komplekse smag.
Vi fik en hyggelig aften med gode whisky’s.
16-11
Dagens tema er 4 x head to head Sherry vs. Bourbon
Nedenfor kan I se de 2 x 4 sæt vi skal smage.
Det vil derfor være en rigtig god idé hvis du tager mindst to glas med, da de bliver serveret to ad gangen.
Så kan du smage de to kombattanter op mod hinanden.
Vi havde valgt fra følgende fire destillerier:
Benrinnes, Bunnahabin, Edradour og Kilchoman.
At finde rene bourbon eller især rene sherryfade kan være svært, så det gav os også mulighed for at prøve nogle andre destillerier end de sædvanlige.
Det var dejligt igen at prøve de rene varer imod hinanden. Dagens whisky´s er blandinger af mange fade med forskellige udtryk. Så det at kunne genkende de to hovedtyper fra hinanden er vigtigt.
22-2
Dagens tema er Kasserens overraskelser …
Ud over god mad og hyggeligt samvær skal vi smage god whisky og et par andre lækkerier …
I vil få serveret mindst 10 flasker, hvoraf den ene – til desserten – vil være en blind-smagning.
Bland flaskerne finder vi
- En lækker 12 års japaner 45%.
- En gammel kendt 40% og en helt ny og eksperimenterende Glenfiddich 47%.
Og lidt mere Glen, vi skal til Scotia 57%, Livet 40% og Farclas 60%. - Noget med et århundrede og 100 whiskyer 40%.
- En 11 års Jack Wiebers Steamship Line på 53,1%.
- Den overraskende blind-smagning på hele 59%.
- Samt Grand Champagne Cognac og/eller Grappa til kaffen – helt uden beregning fra kasserens barskab ;o)
En superhyggelig aften, hvor snakken gik, og den samlede oplevelse var i centrum. Igen havde vores kasserer overgået sig selv og der var en del eksotiske oplevelser. Blandt dem en liquer af hashplanter, mere speciel end god. Den var i øvrigt sponsoreret af Freddy Black.
22-3
Tema er Villys Memorial Smagning
Vi skal have en memorial smagning til minde om Villy. Et af medlem der var med til at stifte vores forening og samtidig deltog i rigtig mange af vores smagning og ture. Villy døde for snart seks år siden, og vi hjælper boet med at registrere hans samling og senere sælge dele af den.
I dag har vi købt en række flasker ud af boet, og de vil blive serveret til smagningen d. 22. marts. Jeg håber vi sammen vil minde Villy og samtidig fortælle om de mange gode minder vi har fra vores smagninger og ture.
Som sagt en topsmagning, og sikkert også en rørende aften
Blandt de udvalgte flasker vil være en Port Ellen, 29 år gammel, en Dallas Dhu fra et lukket destilleri, En Ardmore 100 år jubilærum 21 år gammel, en Old Pulteney 18 år gammel, Villy selv har flasket på destilleriet, En Bowmore 17 år old schole version, Cadenheads Lochside 23 år, også et lukket destilleri, Springbank 15 år, en glen rothes 1991 og en Glen Dronach 18 år.
Smagningen og stemningen var perfekt!
Vi fik gode historier om Villy, vi smagte nogle fantastiske whisky’s og måske ved held, eller hvis man tror på den slags, gennem åndelig guide, den mest harmoniske smagning jeg har lavet.
Årets program ser ud som følger:
Er en blank side lige nu, men vil komme meget snart.
Datoer for næste sæson er:
- 20. september 2019
- 8. november 2019
- 21. februar 2020 – Spisning
- 17. april 2020 – Grand tasting
- 15. maj 2020 – Generalforsamling
I 2018/19 kunne I medbringe en gæst til vores smagning til samme pris som medlemmer. Dog max en gang for samme gæst, herefter vil de forhåbentligt gerne deltage i foreningen. Det fortsætter vi med i 2019/20 da vi kan se at det har haft stor virkning.
Tak for god ro og orden, og ser frem til et fantastisk år 2019 / 2020.
Forhåbentligt med en tur til Skotland, en tur rundt til Danske destillerier og gode og hyggelige smagninger.
Foreningen længe leve.