Lars Andersen – Special Limited Edition

Så kan du godt spænde hjelmen
– Lars Andersen sætter turbo på …

Fredag den 19. april 2024 på Slagelse Bibliotek – Den Store Sal

For at deltage, klik på den grønne knap KØB nedenfor.
Pris: 425 kr. inkl. smørrebrød, øl og vand.

Millstone (Holland) 20 år / 52,3% – €550
A huge hit at The Whisky Show 2018 and The World Whiskies Awards, picking up the 2018 Best Dutch Single Cask Single Malt whisky award. Produced at Zuidam and distilled in 1996, it was bottled in August 2017 and has been a hit wherever it has popped up. Thick and oily with lots of tropical fruit flavours, confusing many experts.

Inchmurrin 2003 (Loch Lomond) 14 år / 54,6% – €195
I know Inchmurrins can be fruity, but this next level fruitiness! The colour is very dark, definitely more sherry than bourbon. The only downside is the ‘rough’ alcohol, a few years longer maturation could have led to more integration.

Asta Morris Benrinnes 8 år / 53% – Ca. kr. 500
Asta Morris blev oprindeligt startet i 2009 som en privat virksomhed af Bert Bruyneel til brug i forbindelse med hans skrivning og smagnings arbejde. Under et besøg hos Benriach destilleriet i 2010, blev han forelsket i en 1975 fadprøve, og efter at han fandt ud af at han havde mulighed for at købe fadet, blev indholdet af dette Sherry hogshead Asta Morris´ første aftapning. Dens succes gav Bruyneel blod på tanden til at søge andre fade og fortsætte med andre aftapninger, hvilket igen førte til hans eget sortiment af whisky.

Springbank (2023) 12 år / 54,1% – kr. 2.235
Én af de sjældne årlige aftapninger af whisky fra Springbank i fadstyrke. I denne aftapning fra 2023 er den tappet ved 54,1% alk. Der er brugt whisky der har modnet på 60% brugte bourbonfade og 40% brugte sherryfade.

Kilkerran Bourbon Wood 11 år / 54,1% – kr. 700
WIP7 Bourbon Wood er tappet ufiltreret ved fuld fadstyrke helt uden brug af farve. Den endelige bourbon – cask udgivelse i Kilkerrans WIP serie. Den syvende og sidste udgave netop rundet de 11 år gammel. Denne Bourbon aftapning er i modsætning til de tidligere aftapninger – aftappet ved fuld fadstyrke på 54,1%
I næsen fornemmer man øjeblikkeligt toner af grønne æbler med marcipan og vanilje aromaer. En nemt genkendelig Campbeltown whisky med en behagelig let røget tone. I smagen udvikler den røgede smag sig yderligere. Den er rigtig godt integreret med kokos, vanilje og æbler. Eftersmagen er langggg – glat og luksuriøs. Klasse!

SPEYSIDE SINGLE MALT 1998 SPHERIC SPIRITS 23 år / 55,5% – 165 GBP
Næse: Nogle rige frugtagtige noter af fersken, med blød toffee og flager af mandler, bløde græsagtige noter, citron og antydninger af lime, frisk pisket fudge, lidt mælkechokolade, friske frugter fra frugthave.Gane: Noget vanilje og krydderier, der åbner forsiden af ganen, antydninger af forkullede frugter, nogle abrikoser, en lys gylden sirup, nogle opalfrugter og lys gylden honeycomb, nogle kandiserede bananer, blød citrus, friskbagt æblestrudel, nogle rige og glatte noter flyder ind i den dvælende frugtige og bløde krydderiafslutning.

Càrn Mòr SLE 2010 (Glen Tauchers) 9 år / 47,5% – €65
Aroma : Sød og nøddeagtig med blommekompot og kandiserede frugtsmag. Chokolade og hints af sherryfade.
Smag : Krydret og frugtig; en rigtig sherrybombe. Mørke frugter, chokolade-nøddepraliner og et strejf af honning, lidt egearoma kommer frem bagerst i ganen
Finish : Lang og intens, sherryen “klæber” til bagsiden af tungen for evigt og kombineres med blide træagtige noter
Fadtype: Sherry Butt
Hvem kan stadig huske den 4-årige Glen Tauchers fra Carn Mor, som kom på markedet 2 uger før Vienna Whisky Fair i 2014 og var helt udsolgt dagen efter denne messe? Eller den 7-årige, der lige så hurtigt blev udsolgt 3 år senere? Denne single malt er en af de første aftapninger baseret på Morrison&MacKays nye “filosofi”, som nu endelig går ud på at fylde et større antal flasker pr. batch. Det betyder, at tilgængeligheden er bedre, og en blanding af to eller tre tønder er også meget godt for kvaliteten

Ben Nevis 1996 26 år / 54,9% – €800
Dejlig etiket. Farve: guld. Næse: det er rigtigt, at Ben Nevis kan tage både tung sherry og noget ren bourbon. Dette er endnu et perfekt eksempel med vidunderlige frugtagtige lakker, gummiagtige bjørne, bananskind, rod og anis, ensian, malurt, torn, blåregn… Dette er simpelthen fuldstændig elskeligt. B****y Ben Nevis! Og fra 1996’erne… Vi bliver naturligvis også mindet om den bedste Nikkas. Med vand: der kommer deje, kridt og grød ud. Perfekt og forventet – vi praler ikke. Mund (pæn): exceptionelle syrlige citroner og mere lak, endda lidt lim. Bortset fra det, bananer, stikkelsbær, guavaer, vin ferskner, hvid peber, ensian, lidt havsalt, noget klassisk sodet snavs, med måde denne gang… Med vand: pæretarte, frisk brioche… Tilsæt nu ikke for meget vand, eller det kan blive lidt te-agtigt. Afslutning: lang, denne gang med mango og cigarettobak, plus peber i eftersmagen.

Tilmelding og deltagerliste