Først velkommen til alle fremmødte.
Vi har haft et godt år! ikke fantastisk, men OK.
Forklaringen er det lidt sløje deltagerantal til vores smagninger. Trods det ser finanserne godt ud, og vi er ikke i nogen form for krise. Det er ikke ensbetydende med at der ikke skal gøres noget, det skal der! Det bliver første punkt på dagsordenen for bestyrelsen i det nye år.
Jeg håber også at vi kan få en konstruktiv debat senere, om hvad der skal til, for at gøre foreningen lidt mere sexet, og dermed øge tilslutningen.
Vores medlemstal har været let faldende, og tilslutningen til de seneste smagninger faldende. Trods det, for vi det til at løbe rundt, så stor tak til de trofaste.
Vores gamle og velafprøvede kasserer, Michael er en stor støtte for foreningen, og bragende effektiv. Det har han så været igen i år! håber meget at I genvælger ham!
Det ses blandt andet på vores hjemmeside, og nu også på Facebook!
Jeg kan absolut anbefale at bruge vores Facebook gruppe. Det er så meget nemmere at kommunikere aktiviteter, og debattere / informere gennem gruppen. Så jeg håber at “alle” vil deltage.
I år siger vi pænt tak for hjælpen til Michael P, der vælger at forlade bestyrelsen. Vi håber alle at se ham til vores kommende smagninger.
Foreningens formue har ikke forandret sig meget, så vi har igen fået en fornuft ig omsætning, denne gang med et mindre underskudskud.
Vi har haft følgende smagninger i år:
19. september:
En smagning med Henrik Bachager, hans udvalgte whiskys. Vi havde en rigtig hyggelig aften med nogle rigtig gode aftapninger.
7. november Campeltown:
En spændende smagning med lidt fra de sidste tre destillerier på Campeltown halvøen. En rigtig hyggelig aften.
27. februar, Find Holger:
Vi var ikke så mange som håbet, men vi der var der havde en rigtig hyggelig aften! Og nej vi havde ikke gjort det nemt, der var alligevel nogle der fandt Holger.
17. april, ukendte destillerier:
Igen kunne vi lave en sådan flere gange om året, så mange er der! Et scoop var det at lægge en
Octomore til sidst. Den var mere populær end nogen af os havde forventet.
Årets program ser ud som følger:
Endelige datoer er på vej, kommer indenfor kort tid.
I September skal vi smage på Skandinavisk whisky, de har trods alt nået en vis modenhed, så hvordan smager det?
I november skal vi smage på whisky lagret i bourbon fade. Lyder det mærkeligt? men tænk lidt over hvad er det der giver en god whisky karakter, og hvor stammer en stor del af smagen fra?
I Februar skal vi så til det samme, men med sherryfade! det kan kun blive godt.
I April skal vi smage på noget specielt! The Scottish Malt Whisky Society har deres egne aftapninger! de har mange fade liggende, og får en vis særstatus af destillerierne. Derfor har de nogle fantastiske aftapninger af en utrolig høj kvalitet. Til denne smagning skal vi have lidt hjælp med udvælgelsen, så det skal vi nok skaffe.
Aktiviteter i det kommende år:
Det er ikke lykkedes at få tilstrækkelig opbakning til at købe fade, samt de praktiske omstændigheder har gjort det svært. Til gengæld vil vi linke til andre foreninger, eller forretninger der sælger andele.
Til sidst er der ved at være opbakning til en tur til Skotland? i givet fald skal det være i efteråret. Til sidst et trefoldigt hurra for foreningen og de mange rare mennesker der er i den, må den længe leve.
Tak for fremmødet, og hermed lægges op til vores kassererren og hans beretning.