Først velkommen til alle fremmødte.
Foreningen har haft et stabilt år, både økonomisk og medlemsmæssigt. Vi har dog måtte aflyse en smagning for første gang i foreningens historie. Vi kunne ønske os flere medlemmer og deltagere i smagningerne, og det er desværre ikke nyt.
Vores regnskab er stabilt med et lille plus. Vores sidste topsmagning var med til at redde året på alle måder. Vi har en stor beholdning af glas, den vil vi gerne realisere lidt af. Så lige en stor tak til vores deltagere til smagningerne, uden jeres store entusiasme og villighed til at byde ved auktionerne, ville det til tider lave deltagerantal, betyde ringere smagninger. Så tak for jeres støtte.
Så den sædvanlige tak til Michael for god support til foreningen, og orden på finanserne. En fornøjelse at arbejde sammen med. Igen!
Vi har delt opgaverne lidt mere i år, og dermed også ansvaret for smagningerne. Desværre har ikke alle deltaget i møderne, grundet skiftende arbejdstider. Derfor ønsker Kim Kaad ikke genvalg. Derfor skal vi have fyldt en pladser ud, bestyrelsen foreslår Thorbjørn.
Vi har haft følgende smagninger i år
September
Måtte vi desværre aflyse grundet for få tilmeldinger til smagningen.
November
Her havde vi valgt en blended smagning, men med uafhængige aftappere.
Tak til alle deltagere i fredags.
Vi havde en rigtig hyggelig smagning i godt selskab. Grundet omstændigheder udenfor vores kontrol, valgte vi at lade nogle VUC elever deltage i vores smagning. Det gav en rigtig god stemning, nogle rigtig søde og rare unge mennesker, der med stor interesse fulgte med og spurgte indtil whisky og vores forening.
Det skete af nød, men gav en ekstra dimension til smagning og øgede hyggen gevaldigt. Håber at alle havde den samme oplevelse.
Og ja smagning var faktisk, trods det var blendede whisky´s, faktisk overraskende god. Der er faktisk blendede whisky’s til fornuftige penge der er værd at drikke.
Februar
Her afholdte vi så den efterhånden traditionelle whisky / mad aften
Menuen var: Forret: Røget andebryst. Hovedret: Bøf med garniture, smørristet kartofler og Whiskysauce. Dessert: Fragilt rollade med friske bær/frugter
Vi smagte Isle of Jura, Glendronach, Gragganmore, Benromach, Arran, Bruichladdich og til sidst en Nikke Coffey malt.
Vi havde valgte uafhængige aftappere og lidt uden for vores normale comfort zone.
Vi havde en rigtig hyggelig aften, og en god oplevelse. April:
Vores Toppen af poppen smagning
MPERIAL 1995/2012 A D RATTRAY 17 ÅR SINGLE CASK SPEYSIDE
BRAES OF GLENLIVET 23 ÅR SINGLE MALTS OF SCOTLAND SINGLE CASK
CLYNELISH 1995/2015 IBISCO DECANTER CASK NO. 8682 SINGLE HIGHLAND
BENRIACH 1994/2013 HARD CORE TOUR 2013 PX 19 ÅR SINGLE CASK
GLEN MORAY 1991/2016 ADELPHI SELECTION 24 ÅR ADELPHI CLUB DENMARK
Arran, Machrie Moor Cask Strength, 3rd Edition, Released 2016
Arran 12 Years Old Single Malt, Cask Strength Batch 4
Caledonian 1974, 40 year old, Cask Strength, Single Grain Scotch Whisky
Årets program ser ud som følger
Er en blank side lige nu, men vil komme meget snart.
I 2017 foreslår bestyrelsen at I kan medbringe en gæst til vores smagning til samme pris som medlemmer. Dog max en gang for samme gæst, herefter vil de forhåbentligt gerne deltage i foreningen.
Tak for god ro og orden, og ser frem til et fantastisk år 2017 / 2018. Forhåbentligt med en tur til Skotland, god og hyggelige smagninger.
Foreningen længe leve.